Gå till hovedinnhold

Røyking forbudt-skilt

Aluminiumskilt, 150x150 mm, Aluminium, Teip

579.00 kr

Pris inkl. mva.

Fornøyd kunde-garanti
Rask levering

Produktinformasjon

Type:

Aluminiumskilt

Bredde:

150 mm

Høyde:

150 mm

Tykkelse:

1,5 mm

Materiale:

Aluminium

Festemetode:

Teip

Produktbeskrivelse

Siden 1 juni 2004 har det vært forbudt å røyke på alle serveringssteder i Norge. Siden har loven blitt skjerpet og i dag er det forbudt å røyke også på alle stasjoner og plattformer (siden 1. september 2014).

Uansett om det er for å følge bestemmelsene i loven eller fordi røyking ikke er tillatt av andre årsaker, er det effektivt å sette opp <<Røyking forbudt>>-skilt.

Hvis man setter opp et skilt om røykeforbud, kan det være for å skape et røykfritt område der man tar hensyn til allergikere eller bare for å unngå lukten. Men minst like ofte er det for å følge lover som forbyr røyking på bestemte steder.

Røyking forbudt – med riktig tekst

Ved å bruke riktig tekst, kan budskapet om røykeforbudet formidles tydelig. 

Røyking forbudt

Dette er den absolutt vanligste teksten for å vise at røyking ikke er tillatt. Skiltet har ofte hvit bakgrunn med en rød sirkel og en diagonal strek tvers over. I sirkelen vises en sigarett det kommer røyk fra. Teksten <<Røyking forbudt>> plasseres tydelig under bildet. 

Røyking forbudt ifølge loven

Det er ulovlig å røyke på restauranter og i liknende lokaler, men det er ikke først og fremst der slike forbudtskilt finnes. Skiltene er vanligere på steder der det kan oppstå fare på grunn av gløden på sigaretten. Et eksempel er bensinstasjoner, der det kan være farlig å røyke i nærheten av bensindamp.

Røyking og bruk av åpen ild forbudt

Et annet vanlig skilt er et med teksten <<Røyking og bruk av åpen ild forbudt>>. Skiltet er vanligvis rundt, har ofte hvit bakgrunn og rød kant, samt en diagonal strek tvers over. På skiltet vises et bilde av en brennende fyrstikk.

Hva synes kundene våre?