Integritetspolicy

Din tillit er viktig for oss! For at du skal føle deg sikker når du besøker nettsidene våre, følger vi bestemmelsene for behandling av personrelaterte opplysninger. Under finner du informasjon om hvordan vi samler inn, håndterer og bruker data. Følgende personvernpolicy forklarer hvilke opplysninger vi samler inn om deg. Vi beskriver også hvordan vi behandler og bruker dataene. Du får også informasjon om hvem du kan kontakte hvis du har spørsmål om vår håndtering av data.

1. Ansvarlig part

Ansvarlig part for innsamling, behandling og bruk av personopplysninger er Signmax AB med organisasjonsnummer 556756-8760, som eier varemerket Skiltmax. Signmax AB har disse kontaktopplysningene:

E-post:
info@skiltmax.no

Telefon:
+46 (0)31-448 178

Post: 
Signmax AB
Box 21
433 21 Partille, Sweden

Internettadresse:
https://www.skiltmax.no/

Her finner du også kontaktskjemaet vårt:
https://www.skiltmax.no/kontakt

2. Innsamling, behandling og bruk av personopplysninger

Vi er ansvarlige for alle personopplysningene som deles direkte med oss. Personopplysninger er opplysninger som kan spores til en fysisk person. Det gjelder for eksempel navn, telefonnummer, adresse og e-postadresse. 

Vi samler inn, lagrer og behandler opplysningene dine slik at vi skal ha mulighet til å behandle bestillingen. Personopplysningene deles kun til tredjepart hvis dette er tillatt i henhold til loven, samt for å kunne behandle avtaler og inkasso, eller hvis du tidligere har gitt samtykke til dette. Opplysningene dine deles ikke til tredjepart for markedsføringsformål uten ditt samtykke. For at vi skal kunne behandle bestillinger, får leverandørene våre (f.eks. logistikkfirmaer, betalingsløsninger og banker) de nødvendige opplysningene i forbindelse med ordrehåndteringen. Data som overføres på denne måten, har leverandørene kun tillatelse til å bruke i forbindelse med oppgavene de utfører på oppdrag fra oss.

Vi lagrer kunde- og bestillingsopplysningene i sju år i samsvar med den svenske regnskapsloven.

Vi samler også inn informasjon om hvordan du bruker nettstedet vårt ved hjelp av informasjonskapsler (cookies). Hvis du vil ha utførlig informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn og hvorfor, se avsnitt 8.

2.1 Registrering av kundekonto og ved bestilling

Alle besøkere som oppretter en kundekonto, får passordbeskyttet tilgang til opplysninger som vi lagrer om dem. Her får du også tilgang til opplysninger om bestillinger du har gjort tidligere og innstillinger for abonnement på nyhetsbrev. 

Når du skal gjøre en bestilling eller opprette kundekonto, må du oppgi dataene under. Det er obligatoriske opplysninger som vi trenger for å kunne oppfylle vår del av avtalen ved en bestilling. 

  • E-postadresse
  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnummer (brukes kun til leveringsmelding i forbindelse med sporbar forsendelse)
  • Passord

2.2 Produksjon av skilt

Ved produksjonen av skilt, lagrer vi innholdet du vil ha på skiltet sammen med øvrige opplysninger som kreves for at vi skal kunne behandle bestillingen. Vi deler aldri informasjon om skiltene til andre kontoer eller til tredjepart for markedsføringsformål. 

2.3 Håndtering av betalinger

Du kan betale sikkert med kort. Betalingen håndteres av Adyen B.V., med sikker kryptering og i samsvar med strenge bankstandarder. Kortopplysningene sendes direkte til Adyen B.V. Via Adyen B.V. har vi tilgang til kortinnehaverens navn, korttypen og de 4 siste sifrene i kortnummeret, samt IP-nummeret for betalingen.  Disse opplysningene må vi ha tilgang til for å kunne håndtere tilbakebetalinger og når beløp er trukket feil. Kun medarbeidere som jobber med håndteringen av f.eks. tilbakebetalinger, har tilgang til disse opplysningene.

Betalinger via PayPal håndteres av PayPal (som er personvernansvarlige for databehandlingen). Vi har dessuten tilgang til en del informasjon via PayPal slik at vi kan håndtere betalingen og ved behov undersøke eventuelle feilbetalinger. Du finner mer informasjon om hvordan PayPal håndterer personopplysninger i PayPals personvernpolicy: https://www.paypal.com/no/webapps/mpp/ua/privacy-prev.

For andre direktebetalingsmåter håndterer vi ved behov e-post, IP-nummer, telefonnummer, kontonummer og navn. For betaling via faktura håndteres personligopplysninger som en del av fakturaen og inngår i bokføringen i henhold til den svenske regnskapsloven (1999:1078). Informasjonen lagres i regnskapsåret pluss 7 år.

2.4. Nyhetsbrev

Vi bruker e-postadressen som du har oppgitt, når vi sender nyheter og tilbud til deg. Du må godkjenne at vi registrerer deg som privatperson, som abonnent. Hvis du ikke lenger vil motta nyhetsbrev fra oss, kan du via koblingen som er med i alle e-postmeldinger fra oss, via kontaktopplysningene som er nevnt i avsnitt 1 og innstillingene i kundesonen, kostnadsfritt gi oss beskjed om dette.

Opplysningene deles ikke til tredje part for andre formål, men brukes kun for at vi skal kunne gi deg informasjon om nyheter, produkter og tilbud fra oss.

2.5 Sporing

Vi samler inn informasjon om hvordan du bruker nettstedet og navigerer på det. Informasjonen samles inn basert på den legitime interessen for kvalitetsforbedring. For mer informasjon se avsnitt 8. 

2.6 Kundeevalueringer

Kontaktopplysningene kan bli delt med tredje part, basert på den legitime interessen for kundeevalueringer. Opplysningene brukes kun til dette formålet og vil ikke bli delt med tredje part for markedsføringsformål. 

2.7 Kundeservicesaker

Ved kontakt med kundeservice håndterer vi personopplysningene du oppgir for å kunne behandle saken. Opplysningene du oppgir brukes ikke til andre formål og slettes senest etter 12 måneder.

2.8 Sosiale medier

I forbindelse med personopplysninger som vi får tilgang til på sosiale medier, følger vi personvernpolicyen som gjelder på den enkelte plattformen. Vi administrerer innholdet og sletter eventuelt ulovlig innhold. Hvis kommunikasjon på sosiale medier blir en sak for kundeservice, håndteres opplysningene i henhold til policyen for kundeservicesaker nevnt over.

2.9 Konkurranser

I forbindelse med konkurranser, bruker vi opplysningene kun for å gi beskjed om eventuelle premier.

3. Kredittkonroll

Vi forbeholder oss retten til å gjøre en kredittkontroll før vi produserer og leverer en bestilling. Til dette formålet overfører vi personopplysningene som kreves for å utføre en kredittkontroll, til et kredittopplysningsfirma. 

3.1 Rekruttering

Ved søknader som gjelder ledige stillinger og spontansøknader, samler vi inn de opplysningene som kreves for å gjøre rekrutteringsprosessen mulig. Opplysningene brukes ikke til andre formål og slettes senest etter 24 måneder, hvis du ikke har gitt samtykke til at vi kan oppbevare opplysningene i kandidatbanken vår.  

4. Overføring av personopplysninger til et tredje land

Vi streber alltid etter å behandle opplysningene innenfor grensene for EU/EØS. Likevel kan opplysningene i enkelte tilfeller bli overført til og bli behandlet i land utenfor EU/EØS, av en av våre leverandører eller underleverandører. Fordi vi mener det er svært viktig å beskytte personopplysningene dine, vil vi iverksette alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at opplysningene håndteres sikkert og med et tilstrekkelig beskyttelsesnivå, som kan sammenlignes med og er på samme nivå som beskyttelsen som gis innenfor EU/EØS.

5. Rettighetene dine

Du har rett til å få tilgang til opplysningene vi har samlet inn om deg. Du kan få informasjon om hvilke opplysninger vi har lagret om deg, innen rimelig tid og helt gratis. Hvis du vil ha tilgang til alle opplysningene eller bare deler av dem, ta kontakt med kundeservice via kontaktopplysningene i avsnitt 1.

Du har også rett til å få opplysninger rettet eller slettet. Hvis du har synspunkter på at vi samler inn eller bruker data om deg, kan du sende en protest til oss via kontaktopplysningene som du finner i avsnitt 1. 

Vi vil sikre at opplysningene er oppdatert og riktige. Du kan be oss rette opplysningene du mener er feil. 

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket om at personopplysningene din kan brukes for markedsføringsformål. Det kan du også gjøre via koblingen som i alle e-postmeldinger, via kontaktopplysningene som er oppgitt i avsnitt 1 og i innstillingene i kundesonen.

Du har alltid rett til å formidle synspunkter og klager på hvordan vi behandler personopplysningene dine. Det gjør du til en ansvarlig myndighet. I vårt tilfelle er myndigheten Datatilsynet (https://www.datatilsynet.no/).

6. Loggfiler

Ved hvert besøk på Skiltmax' nettsider, overfører nettleseren brukerdata som lagres i loggfiler, såkalte serverloggfiler. Datapostene som lagres i den sammenhengen, inneholder følgende opplysninger: Dato og tid for tilgangen, navnet på siden, IP-adressen, datamengden som ble overført og produkt- og versjonsinformasjon for nettleseren som ble brukt. Dessuten registreres ordre- og kundeopplysninger.

Datapostene med disse loggfilene bruker vi hovedsakelig til å finne og reparere eventuelle feil. Loggfilene er kun tilgjengelige for programvareutviklerne og slettes automatisk etter 30 dager.

Vi registrerer eller lagrer ikke passord eller følsomme betalingsopplysninger på serverne.

7. Sikker dataoverføring

Vi overfører personopplysningene dine sikkert med kryptering. Det gjelder selvsagt også bestillinger, betalinger og kundeinnlogginger. Vi bruker krypteringssystemet SSL (Secure Socket Layer).

Vi jobber også aktivt med å sikre hjemmesiden, alle systemene og organisasjonen vår slik at uvedkommende personer ikke kan få tilgang til, ødelegge, endre eller distribuere dataene dine.

8. Informasjonskapsler

Du må ikke godkjenne bruken av informasjonskapsler for å kunne besøke hjemmesiden vår. Hvis du ikke godkjenner at vi bruker informasjonskapsler, vil funksjonen til siden være begrenset og du kan ikke bestille produktene våre. 

Hva er informasjonskapsler (cookies)?
Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen. I filene lagres enkelte innstillinger og informasjon om hvordan du bruker internett, som deles med systemet vårt via nettleseren. Informasjonen brukes blant annet for at funksjonene på siden skal fungere, for å forbedre brukeropplevelsen ved å samle inn statistikk fra besøkere, gi relevante tilbud og måle hvor effektive annonser er pluss enkelte kundeservicefunksjoner. Hvis du vil ha mer informasjon om alle informasjonskapslene og hvordan de brukes, se avsnitt 6.1.  

Vi lagrer ikke følsomme eller personlige opplysninger som kan brukes til å identifisere personer, i informasjonskapslene vi lagrer.

Slik kan du unngå informasjonskapsler
Hvis du vil unngå å bruke informasjonskapsler, kan du stille inn nettleseren slik at den ikke godtar informasjonskapsler. Les mer om dette på Hjelp-sidene for nettleseren. Legg merke til at hvis du velger å ikke bruke informasjonskapsler, vil flere av funksjonene på nettstedet vårt ikke fungere som de skal lenger. Ved å bruke nettstedet skiltmax.no, godkjenner du bruken av informasjonskapsler.

8.1 Hvilke informasjonskapsler bruker vi?

Cookies

 
Navn Utsteder Formål Varighet
_Skylten_session Skiltmax Her kan brukere registrere konto, logge inn og legge inn ordrer. Uten disse virker ikke siden som den skal. 30 dager
sharing_id Skiltmax   30 dager
cookies_accepted_6m Skiltmax   6 måneder
Order_tag Skiltmax   30 dager
_ga Google Google analytics, brukerstatistikk. Brukes til å forstå hvordan besøkeren navigerer på og bruker nettstedet. 2 år
_gid Google   1 dag
_gat_UA-2950977-2 Google   1 månad
IDE Doubleclick.net Annonsering. Brukes til å se hva brukeren gjør på siden og tilpasse annonseringen ut fra dette. 1 år
MUID Bing Brukes av Bing for reklame. 1 år
fr Facebook Brukes av Facebook for reklame. 3 måneder

Local storage

 
Navn Utsteder Formål Varighet
sign_encrypted Skiltmax Informasjon om skiltet lagres alltid lokalt når brukeren har vært inne i Skiltomaten. Det gjøres for at vi skal huske produktet hvis du går ut av Skiltomaten. Til brukeren sletter informasjonen med nettleseren, eller bekrefter en ordre
signType Skiltmax Det siste produktet ditt i Skiltomaten. Til brukeren sletter informasjonen med nettleseren, eller bekrefter en ordre

Hva synes kundene våre?