Finner du ikke det du leter etter?

Via vår Skiltomaten kan du designe skilt akkurat som du vil ha dem. Tekst, farge, former og mye mer.

Begynn å designe et skilt

Informasjon om funksjonshinderskilt

I dagligtale er det fortsatt mange som bruker ordet <<handikapp>> selv om det offisielle ordet er <<funksjonshinder>>. Det reflekteres også i navnet på skiltene, fordi mange sier handikappskilt. Det formelt riktige er imidlertid å si <<funksjonshinderskilt>>.

Uansett betegnelse er dette et skilt som henvender seg til personer med et funksjonshinder, og først og fremst personer som sitter i rullestol.

Den vanligste funksjonen som funksjonshinderskilt har, er å angi hvor en innretning finnes som er tilpasset til personer som sitter i rullestol. Det kan for eksempel være et toalett eller en parkeringsplass.

Funksjonshinderskilt – ulike funksjoner

Toalett

I offentlige lokaler skal det alltid finnes et toalett som er tilpasset for personer som sitter i rullestol. Disse toalettene har blant annet bredere dør, håndtak ved toalettet og alarmknapper. Toalettene merkes tydelig med skilt som viser en person som sitter i rullestol. Hvis det finnes dusjmuligheter, vises det vanligvis også på skiltet. 

Parkering 

Skiltet med blå bakgrunn og hvit silhuett av en person som sitter i en rullestol, markerer tydelig hvilke parkeringsplasser som er beregnet til personer med funksjonshinder. I dagligtale kalles dette for handikapparkering. 

Merk rampe

På steder der det går en trapp opp til inngangen, kan et funksjonshinderskilt fortelle hvor inngangen med rampe er plassert. Av og til finnes det også skilt med informasjon om at en rampe kan legges over trappetrinnene hvis man gir beskjed til personalen. 

Det finnes også rampeskilt som markerer brygger som er bygget spesielt for at personer i rullestol skal ha mulighet til å bade. Rampene finnes blant annet på feriesteder og kan markere en brygge som heller svakt og ender i vannet.

I denne kategorien finnes det også funksjonshinderskilt som er spesialdesignet for å markere nødutganger, altså rømningsveier uten trapper. 

Hva synes kundene våre?