Finner du ikke det du leter etter?

Via vår Skiltomaten kan du designe skilt akkurat som du vil ha dem. Tekst, farge, former og mye mer.

Begynn å designe et skilt

Informasjon om forbudsskilt

Forbudsskilt kan settes opp for å vise at personer i henhold til loven, ikke har adgang til et bestemt område eller at det er forbudt å filme/fotografere.

Skiltene kan også angi at vannet ikke bør drikkes, eller at det er forbudt å ta med hunder inn i lokalene.

For å vise hvilke lover og regler som gjelder, bør forbudsskilt utformes tydelig slik at alle kan forstå budskapet de formidler. Tydelighet er viktig, uansett om det er adgang eller røyking som er forbudt.

Hvilket budskap vil du formidle med forbudsskiltet? Vil du si at røyking er forbudt, eller at det er forbudt å lufte hunden i området? I tillegg til å tenke gjennom budskapet, er det også lurt å fundere på farge og form for at resultatet skal bli så bra som mulig. 

Personlige forbudsskilt – tips på veien

Det er mange faktorer som påvirker hvor tydelig budskapet på et forbudsskilt er. Selvsagt er det veldig viktig hva som skrives på skiltet, men i tillegg til teksten er det også bra å tenke på hvilken farge og form skiltet skal ha. 

Kort og tydelig tekst

Et kort budskap blir også ofte et tydelig budskap. Prøv å begrense budskapet til bare noen få ord. Da er det enklere for mottakeren å se skiltet og oppfatte budskapet.

Farge

Personlige forbudsskilt kan utformes i valgfrie farger og former. For at effekten skal bli så bra som mulig, kan du bruke rød/svart design på hvit bakgrunn, eller rød/svart design på gul bakgrunn. Disse fargekombinasjonene er de absolutt vanligste på forbudsskilt.

Form

Ved forbudsskilt tenker mange på en rød sirkel med en rød diagonal strek gjennom. I sirkelen vises et bilde av det som er forbudt. Fordi denne formen på skilt ofte assosieres med forbud, kan det være lurt å bruke den. Den som ser et slikt skilt, forstår straks at noe er forbudt – spørsmålet er bare hva. 

Både tekst og bilde

Ved å kombinere tekst og bilde, blir forbudsskiltet ekstra tydelig og enkelt å tolke. 

Hva synes kundene våre?