Finner du ikke det du leter etter?

Via vår Skiltomaten kan du designe skilt akkurat som du vil ha dem. Tekst, farge, former og mye mer.

Begynn å designe et skilt

Informasjon om overvåkingsskilt

Et overvåkingsskilt som angir tydelig at et område, en butikk eller et lokale er overvåket med kamera eller vektere som patruljerer, er en billig måte å øke effekten av overvåkingen.

Det er ikke først og fremst overvåkingskameraer, vektere og oppmerksomme medarbeidere som reduserer antallet innbrudd og tyverier. I stedet er det det at personene som stjeler vet at det finnes overvåking, som øker sikkerheten. Et overvåkingsskilt har altså en viktig funksjon.

De fleste forbinder overvåkingsskilt med at de angir at en butikk er videoovervåket. Det er det vanligste overvåkingsskiltet, selv om blant annet <<VAKT>>, <<Vakthund>> og <<All nasking blir politianmeldt>> også hører til denne skiltkategorien.

Kameraovervåkingsskilt øker sikkerheten

Ved kameraovervåking har et overvåkingsskilt ikke bare en avskrekkende virkning. Hvis kameraovervåking skjer på offentlig sted, krever også loven at det finnes et slikt skilt. Skiltet bør være minst A5-format og ugjennomsiktig. Dette gjelder både på private og offentlige områder. Det finnes ingen bestemmelser som forbyr skilting selv om et sted ikke er kameraovervåket.

Det er viktig at områder med kameraovervåking er tydelig merket. Delvis er det viktig å følge reglene som gjelder ved overvåking av offentlige steder, men først og fremst gjør et skilt om overvåking at eventuelle innbruddstyver blir oppmerksomme på at de blir overvåket.

Husk at det kreves tillatelse for kameraovervåking. Det er Datatilsynet som gir slike tillatelser. Det kreves imidlertid ikke tillatelse for videoovervåking i forbindelse med boligalarm eller på andre lukkede områder, men det finnes likevel fordeler ved å merke slik overvåking tydelig.

Hva synes kundene våre?