Finner du ikke det du leter etter?

Via vår Skiltomaten kan du designe skilt akkurat som du vil ha dem. Tekst, farge, former og mye mer.

Begynn å designe et skilt

Informasjon om barn leker-skilt

For å minne bilførere om å kjøre sakte og forsiktig i boligområder, er det lurt å sette opp et <<Kjør sakte>>-skilt eller et <<Barn leker>>-skilt. Slike skilt kreves først og fremst på steder der mange velger å kjøre bil i for høy hastighet, eller på steder med redusert sikt.

Det er vanlig at naboer går sammen og kjøper slike skilt for å skape et sikrere miljø der barna kan leke.

Målet med skilt som <<Vis hensyn, barn leker!>> eller <<Barn leker>>-skilt, er å vise trafikanter at de bør redusere hastigheten og kjøre ekstra forsiktig fordi det er barn i området. Selv om området har en hastighetsbegrensning, bør ofte hastigheten reduseres ytterligere fordi det plutselig kan dukke opp barn som leker på veien.

Kjør sakte, barn leker – ting å tenke på

Fokus på barn

Ved å sette opp et <<Kjør sakte>>-skilt, minner man om at hastigheten bør senkes. Men hvorfor? Det er et poeng å fremheve årsaken til skiltet ved å velge teksten <<Barn leker – kjør forsiktig>>. Sjansen for at føreren skal redusere hastigheten kan øke når han eller hun skjønner at barns sikkerhet er årsaken til at hastigheten skal begrenses. 

Personlige skilt

Et klassisk <<Kjør sakte>>-skilt er et rød-gult trekantet skilt som viser to svarte silhuetter av barn. Under trekanten står det <<Kjør sakte – barn leker>>. Det oppfattes ofte som et trafikkskilt, noe som har både fordeler og ulemper. En ulempe er at mange forbinder det med skoler og førskoler og ikke velger å redusere hastigheten etter skoletid eller i ferier. Hvis skiltet skal settes opp i et boligområde, kan det være lurt å velge et Barn leker-skilt med personlig stil. Et skilt med annerledes figurer, tekst, farge og form kan gjøre at bilførere legger merke til skiltet og ikke sorterer det som et vanlig veiskilt.  

Hva synes kundene våre?