Finner du ikke det du leter etter?

Via vår Skiltomaten kan du designe skilt akkurat som du vil ha dem. Tekst, farge, former og mye mer.

Begynn å designe et skilt

Informasjon om skoleskilt

De aller fleste skolene har et relativt stort skilt på fasaden, som viser skolens navn. Det er som oftest et av de største skoleskiltene som finnes på skolen, men sikkert ikke det eneste.

Straks du kommer inn, finnes det skilt som markerer numrene på de ulike klasserommene og andre rom som bibliotek og lærerrom. Ofte finnes det også flere retningsskilt som hjelper besøkende med å finne frem i bygningen.

Når du kommer inn i klasserommet, er det vanlig med beskrivende og informative skilt. Ikke minst i klasserom der elevene har undervisning i biologi og kjemi. Der er alt fra utstoppede fugler til kjemiske syrer tydelig merket med skilt.

Det finnes mange ulike skilt som brukes ved og i skoler. Egentlig er det bare fantasien som begrenser hvordan skiltene kan brukes. Noen av de vanligste variantene er disse:

Skoleskilt – eksempler

Riktig hastighet

Et svært vanlig skoleskilt som står i nærheten av skoler, er varselskiltet som oppfordrer trafikantene til å kjøre sakte. Skiltet er trekantet og viser et bilde av to barn (svart silhuett) på hvit bakgrunn, og rammen er rød. Det er et trafikkskilt som ofte er utstyrt med teksten <<Skole>> under for å fremheve hvorfor trafikantene skal være ekstra forsiktige. 

Riktig klasserom

På barneskoler står ofte klassens navn (f.eks. 3 A) med stor og tydelig skrift på døren til klasserommet. På ungdomsskoler og spesielt på videregående skoler er det fortsatt dørskilt som er montert på klasseromsdøren. Men nå er skiltene vanligvis betydelig mindre og viser bare et romnummer. 

Riktig detalj

Ikke minst i kjemiundervisningen er det svært viktig at alt står på sin faste plass. Syrer, beholdere og annet er ofte merket med små skilt. Det er ikke bare for å opprettholde god orden, men også for å øke sikkerheten for eksempel i forbindelse med etsende og farlige syrer.  

Bruk skoleskilt slik at det er enkelt og greit å finne frem.

Hva synes kundene våre?