Gå till hovedinnhold

Barn leker-skilt

Plastskilt gravyr, 200x295 mm

803.00 kr

Pris inkl. mva.

Fornøyd kunde-garanti
Rask levering

Produktinformasjon

Type:

Plastskilt gravyr

Bredde:

200 mm

Høyde:

295 mm

Tykkelse:

1,6 mm

Festemetode:

Ingen

Produktbeskrivelse

For å minne bilførere om å kjøre sakte og forsiktig i boligområder, er det lurt å sette opp et <<Kjør sakte>>-skilt eller et <<Barn leker>>-skilt. Slike skilt kreves først og fremst på steder der mange velger å kjøre bil i for høy hastighet, eller på steder med redusert sikt.

Det er vanlig at naboer går sammen og kjøper slike skilt for å skape et sikrere miljø der barna kan leke.

Målet med skilt som <<Vis hensyn, barn leker!>> eller <<Barn leker>>-skilt, er å vise trafikanter at de bør redusere hastigheten og kjøre ekstra forsiktig fordi det er barn i området. Selv om området har en hastighetsbegrensning, bør ofte hastigheten reduseres ytterligere fordi det plutselig kan dukke opp barn som leker på veien.

Kjør sakte, barn leker – ting å tenke på

Fokus på barn

Ved å sette opp et <<Kjør sakte>>-skilt, minner man om at hastigheten bør senkes. Men hvorfor? Det er et poeng å fremheve årsaken til skiltet ved å velge teksten <<Barn leker – kjør forsiktig>>. Sjansen for at føreren skal redusere hastigheten kan øke når han eller hun skjønner at barns sikkerhet er årsaken til at hastigheten skal begrenses. 

Personlige skilt

Et klassisk <<Kjør sakte>>-skilt er et rød-gult trekantet skilt som viser to svarte silhuetter av barn. Under trekanten står det <<Kjør sakte – barn leker>>. Det oppfattes ofte som et trafikkskilt, noe som har både fordeler og ulemper. En ulempe er at mange forbinder det med skoler og førskoler og ikke velger å redusere hastigheten etter skoletid eller i ferier. Hvis skiltet skal settes opp i et boligområde, kan det være lurt å velge et Barn leker-skilt med personlig stil. Et skilt med annerledes figurer, tekst, farge og form kan gjøre at bilførere legger merke til skiltet og ikke sorterer det som et vanlig veiskilt.  

Festemetode- Stolpemontering

Hva synes kundene våre?