Gå till hovedinnhold

Nødutgangsskilt

Klistremerker, 300x150 mm, Vinyl, Selvklebende

159.00 kr

Pris inkl. mva.

Fornøyd kunde-garanti
Rask levering

Produktinformasjon

Type:

Klistremerker

Bredde:

300 mm

Høyde:

150 mm

Tykkelse:

mm

Materiale:

Vinyl

Festemetode:

Selvklebende

Produktbeskrivelse

Et nødutgangsskilt kan redde livet på noen ved brann eller annen fare. Derfor er det viktig å angi tydelig hvor nærmeste nødutgang befinner seg.

Sammen med brannskilt er nødutgangsskilt de absolutt viktigste skiltene, både i offentlige og private lokaler.

BS! Skiltene er ikke etterlysende. Bruk dem i kombinasjon med etterlysende skilt, eller på steder der de ikke må være synlige i mørket.

I en kritisk situasjon kan det være avgjørende at man raskt kan finne nærmeste fluktvei. Selv om det er enkelt å finne veien ut av lokalene i en kontrollert situasjon, handler mange mennesker ikke rasjonelt i situasjoner med stress og panikk. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom plasseringen og utformingen av skilt for nødutganger.

Nødutgangsskilt – tenk på at ...

Hele veien

Et rømningsveiskilt skal vise veien bort fra faren. Derfor er det viktig at det finnes rømningsveiskilt som leder personer hele veien ut av bygningen. Personer som følger skiltene, skal hele tiden ha mulighet til å finne neste skilt og dermed veien ut av lokalene. Heller et skilt for mye enn et for lite. 

Rullestol

Hvis det finnes spesielle inn- og utganger for personer som sitter i rullestol, bør det angis på nødutgangsskiltene med en rullestol.

Bilde er bedre enn tekst

Et nødutgangskilt trenger ikke ha påskriften <<Nødutgang>>. Det kan til og med være tydeligere å bruke kun det klassiske grønne skiltet med et bilde av en hvit personsilhuett som viser hvor utgangen er. Det gjør det også enklere for personer som snakker et annet språk å finne frem.

Piler

Det er ikke mulig å være for tydelig når det gjelder skilting av rømningsveier. Alle nødutgangsskilt bør utstyres med en pil som angir i hvilken retning utgangen befinner seg. En pil ned betyr at utgangen befinner seg rett under skiltet, og en pil opp betyr at utgangen befinner seg lenger framme. En pil skrått ned forklarer at det finnes en trapp ned i nærheten. En trapp kan også angis med et enkelt trappesymbol og en pil som viser i hvilken retning trappen befinner seg. Nødutgangsskilt skal altså ikke bare markere punkter, men også vise vei. 

Hva synes kundene våre?