Finner du ikke det du leter etter?

Via vår Skiltomaten kan du designe skilt akkurat som du vil ha dem. Tekst, farge, former og mye mer.

Begynn å designe et skilt

Informasjon om gravskilt

Den vanligste typen gravskilt er det som festes på gravsteinen eller i minnelunden og viser navnet på den avdøde. I Skiltomaten kan du selv lage et helt unikt og personlig gravskilt.

I tillegg til skiltene som finnes på kirkegården, kan gravskilt også forekomme i andre sammenhenger og på andre steder. Dette hovedsakelig for at pårørende skal få et sted å sørge ved og minnes den som ikke lever lenger.

Gravskilt – ikke bare på kirkegården

Minnelund hjemme

Selv om kirkegården for mange er et sted man går til for å sørge og få ro i sjelen, er det ikke alle som har mulighet til å dra dit. Det kan være lang vei til kirkegården og noen ganger har de pårørende rett og slett ikke mulighet til å gå til graven. 

Det å lage en egen minnelund hjemme eller i hagen, kan være et fint alternativ. En pen minnelund kan pyntes med blomster, et gravskilt og kanskje gjenstander som tilhørte den døde. Den eneste forskjellen sammenlignet med kirkegården, er at asken ikke kan graves ned i hagen. 

Skilt som markerer en grav før gravsteinen

For mange er det svært viktig å ha en grav å gå til. Men det kan ta flere måneder før gravsteinen er ferdig og kan settes på plass. I mellomtiden kan man sette opp et enklere gravskilt for å markere graven for de pårørende. 

Begravelse av smådyr

I henhold til norsk lov er det forbudt å begrave store dyr privat. Smådyr som kaniner, marsvin og rotter kan derimot begraves hjemme i hagen. Disse kan også få en verdig begravelse og et gravskilt som markerer begravelsesstedet. 

Hva synes kundene våre?