Gå till hovedinnhold

Sosial bærekraft

Vårt arbeid med sosial bærekraft 

Vi har lenge arbeidet med sosial bærekraft i ulike former. Vi tror på å hjelpe på mange forskjellige måter. Vi bryr oss om og respekterer hverandre og kundene våre, samtidig som vi ønsker å bidra til samfunnsnytte gjennom blant annet veldedighet, kampanjer og samarbeid. 

I 2024 samarbeider vi også med Hand in Hand og Mind i to ulike prosjekter. 

Hand i hand 

Hand in Hand er et prosjekt som jobber for å bekjempe fattigdom gjennom entreprenørskap. Skyltmax bidrar med penger til prosjektet, som skal ha base i en landsby i India. Der utdanner og trener prosjektet hovedsakelig kvinner og unge mennesker i å drive småbedrifter. Disse genererer inntekter slik at de kan forsørge seg selv og sine familier. Skyltmax vil også gjennomføre mindre aktiviteter for å følge landsbyens reise i 2024, og vil i fremtiden få mulighet til å besøke landsbyen og møte gründerne. 

Prosjektet har blant annet som mål å bekjempe fattigdom, styrke kvinners stilling, skape arbeidsplasser og bygge bærekraftige lokalsamfunn. 

Mind 

Sammen med Mind ønsker vi å øke kunnskapen om og redusere skammen rundt psykiske lidelser. Minds formål er å fremme psykisk velvære ved å tilby medmenneskelig støtte, spre kunnskap og drive påvirkningsarbeid. Vi må våge å snakke om hvordan vi har det og skape en medfølende kultur. 

Skyltmax ble grunnlagt i mai 2008 av de to fetterne David Engstrand og John Eskilsson. David, som har bakgrunn som programmerer, hadde innsett at muligheten til å bestille skilt på nettet var begrenset. Han lanserte ideen om å la kundene designe skiltene sine på nettet. Før John rakk å tenke over forretningsideen, hadde David allerede ferdigstilt programvaren og kjøpt den første skiltmaskinen. Han var som David, spontan og dedikert i det han gjorde. Selskapet skyltmax.se vokste i raskt tempo. 

Fra utsiden så alt veldig bra ut, men det var ikke hele sannheten. Et drøyt år inn i virksomheten ble David rammet av psykisk sykdom. Sykdommen forandret livet hans. På mange måter frarøvet den ham selve meningen med livet. Etter to år med sykdommen tok David sitt eget liv. Vi husker David slik han var, og vi savner ham. 

Når alt ser bra ut på utsiden, kan det være annerledes på innsiden. Psykisk helse er en sykdom som vi fortsatt synes det er vanskelig å snakke høyt om, og som ofte ikke blir anerkjent. Derfor har våre ansatte nå også muligheten - gjennom Mind - til å melde seg frivillig til å svare på telefoner og chatte med mennesker som trenger å snakke. Det kan handle om angst, håpløshet, ensomhet eller selvmordstanker. 

Tidligere har vi også lansert kampanjen #detsynsinte i samarbeid med Mind. 

Hva synes kundene våre?